PC-versie Final Fantasy XVI nu echt in ontwikkeling

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 15:30
final fantasy xvif1610030425
Bij de eerste trailer van Final Fantasy XVI werd duidelijk gemaakt dat naar de PlayStation 5, de game ook zou verschijnen voor PC. Er bestond wel veel onduidelijkheid over, maar volgens Square Enix is de PC-versie nu echt in ontwikkeling.
De laatste tijd is Square Enix erg vaag geweest over de PC-versie van Final Fantasy XVI. Ondanks dat het platform officieel al was bevestigd door de ontwikkelaar zelf, wist producent Naoki Yoshida in januari ineens helemaal niets meer af van een PC-versie. Later herinnerde Yoshida toch wel dat de game naar PC zou komen, maar er werd eerst prioriteit gegeven aan de PlayStation 5.
Nu Final Fantasy XVI deze week is uitgekomen voor de PS5, komt er eindelijk wat meer duidelijkheid. Tijdens de launch celebration stream heeft Yoshida officieel bekendgemaakt dat de PC-versie in ontwikkeling is bij Square Enix. Dat meldt PC Gamer.
Hoe lang we precies moeten wachten, is nog niet bekend, want de ontwikkelaar heeft geen releasedatum gegeven. Sony heeft in ieder geval een deal met Square Enix om de RPG zes maanden lang exclusief te houden voor de PlayStation 5, dus voor die tijd kunnen we de PC-versie sowieso niet verwachten.

Final Fantasy XVI het wachten waard

Het geduld van gamers zal in ieder geval beloond worden. Final Fantasy XVI wordt namelijk erg goed ontvangen. In onze review hebben wij de game een 9,3 gegeven. Onze Chris was zeer te spreken over het meeslepende verhaal, de volwassen insteek, de actievolle gevechten en de grote hoeveelheid aan content.

Populair Nieuws