Final Fantasy 16 producer: “Niemand heeft het over een PC release”

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 18:00
final fantasy 16f1609859642
Na jaren wachten is het deze zomer eindelijk tijd voor de release van Final Fantasy 16. De game is een PS5 exclusive en komt niet naar PC. Tenminste, dat lijkt de producer van de game nu te beweren.
Het komt geregeld voor dat een game een tijdje exclusief beschikbaar is voor één platform om later ook elders te verschijnen. Dat is ook het geval voor Final Fantasy 16: de eerste zes maanden dat de game uit is komt hij alleen naar PS5, daarna kunnen we ook releases op andere platformen verwachten. Daarbij hoort ook de PC, volgens de kleine lettertjes in een vroege trailer voor de game.
Maar Naoki Yoshida, de producer van Final Fantasy 16, heeft het over de game alsof er geen PC versie bestaat. In een livestream kwam een PC release van de game ter sprake, waarbij Yoshida wat aparte opmerkingen maakte. Zo vraagt hij zich hardop af waarom mensen over de game praten alsof er na zes maanden ook een PC versie komt.
Gelukkig zijn Yoshida’s opmerkingen vrij duidelijk gekscherend. Het lijkt erop dat de makers van de game het voorlopig niet over andere releases dan die op PS5 mogen hebben, wellicht omdat Square Enix en Sony in de zes maanden dat Final Fantasy 16 een exclusive is, zoveel mogelijk aan die versie willen verdienen. Doen alsof er geen andere versies bevestigd zijn is alleen lastig als je, net als Yoshida, weet dat de PC release publiek is aangekondigd.

Wanneer is de release van Final Fantasy 16?

Wie uitkijkt naar de nieuwe Final Fantasy moet nog even geduld hebben. De game verschijnt namelijk pas in juni, op 22 juni om precies te zijn. Versies voor andere platformen zullen dus waarschijnlijk in 2024 verschijnen, maar laat Square Enix het niet horen.