Goed nieuws voor wie nog geen PS5 in huis heeft

News
donderdag, 30 mei 2024 om 22:00
Dit jaar viert de PlayStation 5 alweer zijn vierde verjaardag. Maar Sony heeft nu duidelijk gemaakt dat eigenaren van de vorige generatie niet worden vergeten.
Wanneer een nieuwe generatie consoles gelanceerd wordt, is het vrij gebruikelijk dat vanaf dat moment vrij snel de oude generatie eruit gesaneerd wordt. Meestal zijn er het eerste of tweede jaar nog zogeheten cross-gen games, maar al snel worden games exclusief voor de nieuwe generatie.
Dat geldt alleen niet voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Er zijn zeker wel ‘next-gen’ exclusives, maar er zijn nog steeds grote titels die uitkomen voor de PlayStation 4 en Xbox One. Zo gaan er bijvoorbeeld geruchten dat Call of Duty Black Ops 6 ook nog naar de last-gen consoles komt.
Sony is ook voorlopig niet van plan om ondersteuning voor de PlayStation 4 op te geven. Dat blijkt uit de woorden van Hideaki Nishino, de nieuwe CEO van PlayStation die verantwoordelijk is voor de Platform Business Group. Tijdens de business meeting woensdagavond heeft de topman gezegd dat de last-gen console nog een belangrijke rol speelt, zo meldt VGC.
PS4-bezitters zorgen namelijk nog steeds voor de helft van de actieve gebruikers voor PlayStation. Maar liefst 49 miljoen gebruikers starten nog steeds elke maand hun console op.

Trouwe gebruikers

Ondanks dat miljoenen eigenaren nog steeds elke maand een console gebruiken die ondertussen al ruim tien jaar oud is, ziet Nishino wel een duidelijk verschil tussen PS4- en PS5-bezitters.

“Hoewel de PlayStation 4 nog steeds een belangrijk deel van onze activiteiten uitmaakt, zijn onze PlayStation 5-spelers nog meer geëngageerd dan in onze vorige generatie en we verwachten dat deze trends zich zullen voortzetten.”

- Hideaki Nishino

Die trouwe gebruikers hebben een zeer positief effect op de bankrekening van PlayStation. De huidige generatie is namelijk nu al de meest winstgevende generatie tot nu toe.