PC-release Final Fantasy 16 is waarschijnlijk snel

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 10:00
final fantasy xvif1610030425
Het is alweer heel wat maanden geleden dat Final Fantasy 16 uitkwam op PS5. Hoewel er lang geheimzinnig over werd gedaan, is er ook een PC-versie onderweg. De release daarvan laat waarschijnlijk niet heel lang meer op zich wachten.
Toen Final Fantasy 16 werd aangekondigd werd een PC-versie meteen ook aangekondigd. Daarna probeerde Square Enix te doen alsof dat niet zeker was, maar in september werd hij wederom bevestigd. Er is sindsdien alleen weinig over naar buiten gekomen.
Maar producer Naoki Yoshida laat GameInformer nu weten dat de ontwikkeling goed loopt. Hij kan nog niet precies zeggen wanneer de release is, maar het team is nu bezig met de laatste fase van optimalisatie. Wanneer de release van de game is hangt af van hoe de optimalisatie verder loopt.
Pas wanneer de game is geoptimaliseerd is namelijk duidelijk wat de systeemeisen zijn. Yoshida verwacht dat ze hoog zijn, maar er moeten gedailleerdere eisen gedeeld kunnen worden voorafgaand aan de release. Er komt waarschijnlijk ook een demo om een beter idee te krijgen van de hardware die de game wel en niet aankan.

PC-versie Final Fantasy 16 komt binnen een jaar

De ontwikkeling van Final Fantasy 16 loopt soepel. Yoshida kan nog geen datum geven voor de release, maar durft te zeggen dat die niet lang op zich laat wachten, in ieder geval geen jaar en zeker geen twee jaar. De game komt eerder dan dat naar PC.