Final Fantasy 7 Rebirth moest wel PS5 exclusive zijn

News
donderdag, 07 maart 2024 om 11:30
final fantasy 7 rebirthf1694762943
Final Fantasy 7 Remake en Rebirth zijn allebei exclusief voor PS5. Maar er zijn natuurlijk veel mensen die de game ook graag op Xbox zouden willen spelen. Maar volgens de producer van Final Fantasy was het belangrijk om de game PS5 exclusive te maken.
Een goede exclusive is fijn voor consoleverkopen, maar voor fans is het vaak fijn om de keuze te hebben op welk platform je iets wil spelen. Ondanks dat Final Fantasy geen eigendom is van PlayStation, is er alleen voor gekozen om de recente games, inclusief de games in het Final Fantasy 7 Remake-project, PS5-exclusive te maken. Maar daar is volgens Final Fantasy-producer Yoshinori Kitase een goede reden voor, zo vertelt hij aan The Washington Post.
Als Final Fantasy 7 Rebirth en Remake tegelijk voor PlayStation en Xbox waren gemaakt, waren ze namelijk heel anders geweest. Als de game voor meer dan één platform was gemaakt, was de wereld niet naadloos geweest. Ook was het game design een stuk verouderd geweest, zo beweert Kitase.
De exclusiviteitsdeal met PlayStation gaf het team de tijd om een wereld met weinig laadschermen te maken. Anders was de tijd die daarvoor nodig was gaan zitten in het maken van een Xbox-port.

Ook Final Fantasy 7 Rebirth sequel wordt PlayStation exclusive

Het ziet ernaar uit dat de exclusiviteit van de game niet verandert voor het derde deel. Een topman van Sony Interactive Entertainment geeft in hetzelfde artikel aan dat ook het vervolg op Rebirth exclusief voor PS5 wordt ontwikkeld. Dat sluit niet uit dat de game ooit naar Xbox komt, maar voorlopig zit het er dus niet in.