Patent voor nieuwe VR-bril van Valve opgedoken

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 16:00
valve index vrf1582036850
Er is een nieuwe patent-aanvraag gevonden die is geplaatst door Valve. In het patent is te zien dat het gaat om een nieuwe VR bril. Er is nog niet bekend of het gaat om een Valve Index 2 of om een compleet nieuwe bril, maar mogelijk is Valve al een tijdje bezig met de bril.
In het patent is de nieuwe bril al in volle glorie te zien, in de vorm van een tekening. De bril ziet er ongeveer uit als de Valve Index, maar heeft hier aan daar wat kleine aanpassingen. Het lijkt dus echt op een pro-versie of een deel 2 van de Index.
Er gaan al een tijdje geruchten rond dat Valve inderdaad bezig is met een VR-bril met codenaam "Deckard". Volgens die geruchten moet de nieuwe bril het op gaan nemen tegen de rest van de markt en krijgt deze nieuwe bril van Valve een draadloze optie.
Valve is ook niet het enige bedrijf dat VR-brillen maakt de laatste tijd. Zo heb je Meta met hun Meta Quest serie aan VR-headsets, wat eerst de Oculus Rift was. Daarnaast heb natuurlijk nog Sony die de PSVR 2 hard aan het pushen is!

Nog meer VR-brillen op komst

De geruchten gingen laatst ook al rond dat Apple bijna klaar is met haar eigen VR bril, maar daarover is nog steeds geen bevestiging. Ook heb je nog wat kleinere spelers zoals de HTC Vive die het ook goed doen.
De VR-brillenmarkt wordt dus al goed verzadigd, of Valve het kan gaan opnemen tegen de grote spelers in de markt is nog maar de vraag.