'Sony haalt PlayStation Plus kaarten uit de schappen'

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 15:30
playstation plus announcementf1655190930
Het nieuwe verbeterde PlayStation Plus komt er deze week aan op donderdag 23 juni! Maar met het nieuwe PlayStation Plus verandert er ook iets, de Playstation Plus kaarten worden naar verluidt namelijk uit de schappen gehaald. Als je je abonnement kaarten dus bij de supermarkt of gamewinkel haalde zal je dat nu niet meer kunnen doen.
Als je eerder PlayStation Plus wilde had je een paar opties. Je kon een abonnement nemen via de PlayStation Store en daar betalen met een online betaalservice of, als je nog geen online bankieren had, dan kon je nog terecht bij de gewone winkel. Daar kon je dan een kaartje halen met PS Plus voor drie, zes of twaalf maanden. Maar deze optie is je deze week ontnomen.
Sony PlayStation heeft namelijk naar verluidt besloten die kaarten uit de schappen te halen, dat meldt het Poolse XGP. Die keuze van Sony ligt hoogstwaarschijnlijk aan de productiekosten en het prijsverschil in de verschillende abonnement-opties die het nieuwe PlayStation Plus te bieden heeft.

Nieuwe opties voor PlayStation Plus

Het nieuwe PlayStation Plus gaat namelijk met een nieuw systeem werken waarbij je drie verschillende opties hebt. Zo kan je kiezen tussen PlayStation Plus Essential, Extra en Premium. Onder deze opties vallen dus verschillende beloningen die je krijgt voor het abonnement, maar de opties hebben dus ook een prijsverschil en daarom is het moeilijker deze te verkopen als kaarten in de winkel.
Of Sony nog wel van plan is nieuwe kaarten te gaan verstrekken in nog niet duidelijk. Dit nieuwe systeem kan namelijk verwarrend zijn voor de oudere generatie die zulke kaarten haalt voor bijvoorbeeld een jonger familie lid.