Komt Steam met een nieuwe VR-bril?

News
woensdag, 29 september 2021 om 14:00
vr brilf1632908334
Valve, het moederbedrijf van Steam zou bezig zijn met het maken van een nieuwe VR-bril. Dat zegt Brad Lynch in een Youtube video. In de video beweert hij dat hij aanwijzingen heeft gevonden die bewijzen dat er een nieuwe bril aan zit te komen.
In de video zegt Brad Lynch dat hij bewijs heeft gevonden wat er op wijst dat Valve bezig is met een nieuwe VR-bril. Alles wat hij heeft gevonden wordt behandeld in zijn Youtube video. Hij vertelt ook dat er veel verwijzingen zijn naar de naam "Deckard'. Het is niet duidelijk of dit ook de naam wordt van de bril of dat het gewoon een codenaam is.

Niet de eerste VR-bril van Valve

Als Valve bezig is met de bril zal dit niet de eerste bril zijn, Valve heeft namelijk al eerder een VR-bril op de markt gebracht genaamd Valve Index. Het grote verschil met de nieuwe bril zal volgens de geruchten zijn dat de nieuwe bril een eigen processor krijgt, waardoor deze niet gekoppeld hoeft te worden aan een PC om te kunnen werken.
Dit zal niet de eerste bril zijn die zonder verbonden te zijn aan een PC gebruikt kan worden. Dit is namelijk ook al het geval voor Facebook haar Ocules Quest brillen, waar binnenkort de VR exclusive van Resident Evil 4 op verschijnt.
Voor nu zijn alle geruchten rond de VR-bril nog niet officieel door Valve bevestigd, het is dus ook maar de vraag of de bril er ook echt aan gaat komen. De kans dat er geen nieuwe VR-bril komt lijkt klein, want VR-brillen worden door sommige gezien als de toekomst en Valve heeft al ervaring met de VR-brillen door de eerste versie. Het is dus afwachten totdat er officieel nieuws van Valve naar buiten komt.