Palworld waarschuwt voor imitatie-apps in mobile stores

News
woensdag, 31 januari 2024 om 14:30
palworldf1705918826
De game Palworld is plotseling heel populair geworden. Dat blijkt nu ook vervelende gevolgen te hebben. Zo waarschuwt ontwikkelaar Pocketpair voor imitatie-apps in de App Store en op Google Play.
Palworld heeft in korte tijd enorm veel spelers gekregen op Xbox en Steam. Hoewel er mogelijk ook versies komen voor andere consoles, is er geen mobile versie. Dat benadrukt ontwikkelaar Pocketpair op Twitter, omdat er toch apps te vinden zijn die zich voordoen als Palworld.
In de App Store vindt je bijvoorbeeld de app PalWorld (de hoofdletter W is geen onderdeel van de titel van de echte game), die zich voordoet als een officiële app door logo’s en plaatjes van de game te gebruiken. Hij is alleen niet uitgegeven door Pocketpair, maar door ene Oleksandra Kryccun. Volgens Pocketpair is er ook een dergelijke app te vinden in de Google Play Store, maar toen wij keken was er daar geen app die net zo duidelijk op Palworld probeerde te lijken als de imitator in de App Store.
Het is niet duidelijk wat er gebeurt als je een dergelijke Palworld-imitatie downloadt. Maar Pocketpair waaschuwt dat deze apps mogelijk je data proberen te stelen of op een andere manier fraude plegen. Het gebeurt vaker dat cybercriminelen meeliften op het succes van een game, dus het is niet onmogelijk dat Pocketpair hier een goede inschatting maakt.

Komt Palworld naar mobile?

Het is momenteel niet bekend of er plannen zijn om een officiële mobile-versie van Palworld te maken. Er is wel interesse vanuit PlayStation voor een PS5-versie. Een eventuele Switch-port zal er waarschijnlijk van afhangen of The Pokémon Company bewijs vindt dat de game plagiaat heeft gepleegd.