Palworld-maker gaat cheaters in de game aanpakken

News
maandag, 29 januari 2024 om 14:00
2024 01 03 palworld ametralladoraf1706004397
Net zoals veel andere online games kampt ook Palworld met cheaters. Ontwikkelaar Pocketpair zegt nu bezig te zijn om valsspelers aan te pakken.
Het is tegenwoordig met de meeste games een kwestie van tijd voordat er cheaters opduiken. Palworld heeft er in een week na de release nu ook last van, al is dat niet zo vreemd nadat er al meer dan zeven miljoen exemplaren zijn verkocht.
Dat er cheaters zijn op de servers is bevestigd door Pocketpair, de studio achter de immens populaire game. Via X laat de ontwikkelaar weten ook bezig te zijn met maatregelen, maar dat het zo makkelijk is om cheaters te voorkomen in de game.

“Op dit moment is bevestigd dat sommige spelers valsspelen op de officiële server. We zullen een patch toepassen zodra deze klaar is, maar het is op dit moment moeilijk om al het valsspelen meteen volledig te voorkomen. We blijven ons nog meer richten op beveiliging en streven ernaar een omgeving te creëren waarin iedereen met een gerust hart kan spelen.”

Onbegrip voor cheaters

Veel spelers snappen niet waarom sommige spelers besluiten om cheats te gebruiken in Palworld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Call of Duty is het geen competitieve game.
Naar verluidt wordt het spelplezier van anderen alleen wel verpest. Zo zou er een cheat zijn om Pals van andere spelers te stelen. Pocketpair verontschuldigt zich aan alle spelers die last ondervinden van cheaters.