Palworld lijkt geteaset te worden voor de PS5

News
maandag, 24 juni 2024 om 10:00
2024 01 03 palworld ametralladoraf1706004397
Het jaar was nauwelijks begonnen toen een indie-game uit het niets een enorme hit werd. Palworld, een survival-game met Pokémon-achtige wezens, werd in Early Access beschikbaar en verkocht miljoenen exemplaren. Tot dusver is Xbox de enige console waarop je de game kunt spelen, maar er lijkt een PS5 versie te worden geteaset.
Palworld maakte begin dit jaar de tongen behoorlijk los. Dat was niet alleen omdat de game veel gespeeld werd, maar ook omdat veel mensen zich afvroegen of hij niet binnen de kortste keren uit de lucht zou worden gehaald. Een aantal van de monsters in de game hadden namelijk veel weg van Pokémon en velen dachten dat Palworld-maker Pocketpair uiteindelijk een rechtszaak aan de broek zou hebben.
Maar een rechtszaak is er niet gekomen, dus het ziet er niet naar uit dat Pocketpair in de weg wordt gezeten als het Palworld naar andere platforms wil brengen. De ontwikkelaar liet in januari al doorschemeren dat een PlayStation-versie wel interessant was. De community manager van de game lijkt nu te suggereren dat die op komst is.
Op Twitter plaatst hij namelijk een Tweet waarin de titel van de game omringd wordt door hart-emoji’s in drie kleuren: zwart, groen en wit. Dat slaat vermoedelijk op de platforms waarvoor de game nu beschikbaar of aangekondigd is: PC, Xbox en Mac. Vervolgens stelt de community manager dat blauw misschien een leuke toevoeging zou zijn aan het rijtje. Die kleur wordt natuurlijk vaak geassocieerd met PlayStation.

Sony ziet Palworld op PS5 wel zitten

Het zou trouwens geen heel grote verrassing zijn als Palworld inderdaad naar PS5 (en eventueel PS4) komt. Pocketpair is namelijk niet de enige die dat balletje al eens heeft opgeworpen. Shuhei Yoshida van PlayStation liet ook al eens weten dat hij Palworld graag op PS5 zou zien.
Als er nu inderdaad een PlayStation-versie onderweg is, is het nog steeds lastig te zeggen op wat voor termijn we die mogen verwachten. Er is geen releasedatum gegeven en laten we ook niet vergeten dat een blauwe hart-emoji nog geen harde bevestiging is dat de game naar PS5 komt. Als het wel iets betekent, komt er hopelijk snel een aankondiging.

Populair Nieuws

Laatste Reacties