LEGO-fan maakt bijzondere mancave: “Het moest het huis uit van mijn vrouw”

News
maandag, 24 juni 2024 om 11:00
Een LEGO-hobby loopt soms wat uit de hand. Sets zijn niet alleen duur, ze nemen ook aardig wat ruimte in. Voor de Brit James Bruce heeft dat tot een bijzondere situatie geleid: zijn verzameling staat in een speciaal tuinhuisje.
Als je mensen vraagt naar hun droomhuis, zal een hobbykamer vast vaak genoemd worden. Maar de realiteit is dat niet iedereen een hele kamer in huis aan een hobby kan wijden. Dat geldt ook voor James Bruce, maar hij had gelukkig wel een tuin waarin hij “The Brickpit” kon bouwen (via CornwallLive).
Dat tuinhuisje heeft Bruce eigenlijk voornamelijk gebouwd op last van zijn vrouw. Vrijwel de hele woonkamer was overgenomen door LEGO en dus besloot de partner van Bruce om "de LEGO uit huis te zetten". The Brickpit was de meest logische oplossing voor een verzamelaar die niet van plan is iets weg te doen.
De verzamelijk van Bruce is, zoals je vaker hoort bij volwassen fans, gaan groeien toen zijn zoon interesse kreeg in LEGO. Aanvankelijk mocht de zoon van Bruce met zijn vaders LEGO spelen, maar Bruce vond het verschrikkelijk om te zien dat zijn sets uit elkaar werden gehaald. Omdat hij zelf ook wel inzag dat dat juist de bedoeling is, zet er voor hem niets anders op dan gescheiden collecties te beginnen voor zichzelf en voor zijn zoon.

Het hele gezin geniet van LEGO

Hoewel de dubbele collectie wat teveel werd voor Bruce’s vrouw, kan ook zij LEGO wel waarderen. Het hele gezin speelt samen met LEGO, soms met sets, maar vaak ook met ladingen steentjes die tweedehands zijn ingekocht. Bruce’s vrouw vindt het dan fijn om de steentjes te sorteren, de zoon van het stel maakt bouwwerken met zijn eigen fantasie en Bruce zelf probeert de sets waar de steentjes vandaan komen te reconstrueren.
Het kopstuk van de verzameling in The Brickpit is trouwens de set Welcome to Apocalypseburg, gebaseerd op The LEGO Movie 2. Deze set heeft Bruce gekocht toen hij al uit de handel was en de prijzen aan het stijgen waren. Hij heeft er 400 pond (470 euro) voor betaald.

Populair Nieuws

Laatste Reacties