Ryan Gosling neemt het op voor gepasseerde Barbie-collega's

News
woensdag, 24 januari 2024 om 14:00
2023 06 11 barbie netflix como verf1701169143
Er zijn twee opvallende namen afwezig uit de nominaties voor de Oscars. Ryan Gosling neemt het daarom nu op voor zijn gepasseerde collega’s.
Gisteren zijn de nominaties voor de Oscars 2024 bekendgemaakt door de Academy. Eén van de succesvolste films van het afgelopen jaar, Barbie, heeft acht nominaties in de wacht gesleept. Toch zijn er twee opvallende categorieën die ontbreken in dat lijstje.
Margot Robbie heeft namelijk geen nominatie ontvangen voor Best actress in a leading role, terwijl Greta Gerwig is overgeslagen voor Best director. Ondertussen maakt Ryan Gosling met een nominatie voor Best actor in a leading role en een nominatie voor I’m Just Ken voor Original Song kans op twee prijzen.
In een reactie aan The Hollywood Reporter laat Gosling weten dat hij geëerd is door de nominaties, maar hij neemt het ook op voor zijn collega’s.

“Er is geen Ken zonder Barbie, en er is geen Barbie-film zonder Greta Gerwig en Margot Robbie, de twee mensen die het meest verantwoordelijk zijn voor deze geschiedenis makende, wereldwijd gevierde film. Zonder hun talent, grit en genialiteit zou niemand erkenning kunnen krijgen voor deze film. Zeggen dat ik teleurgesteld ben dat ze niet genomineerd zijn in hun respectieve categorieën zou een understatement zijn.”

Records voor Barbie

Voorafgaand aan de release van Barbie was de grote vraag wat voor soort film er werd gemaakt over de wereldberoemde pop. Niet snel na de release groeide de film uit tot een ware sensatie en zaten de bioscoopzalen vol. Barbie is zelfs de mijlpaal van 1 miljard dollar gepasseerd, wat een record was voor regisseur Greta Gerwig. Zij is namelijk de eerste vrouwelijke regisseur die dat is gelukt. Het is dan ook opvallend dat Gerwig niet is genomineerd voor een Oscar.