Overwatch is vanaf nu voorgoed offline

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 13:30
overwatch 2f1665484086
Al sinds release is Overwatch een grote hit onder shooter-fans. Nu moeten liefhebbers alleen afscheid nemen, want de servers van de game zijn voorgoed offline.
Blizzard heeft altijd een aantal bekende franchises gehad waar het op teert. De bekendste is natuurlijk Warcraft, met paradepaardje World of Warcraft dat al bijna 18 jaar lang loopt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook populaire franchises als Starcraft en Diablo. Sinds 2016 is er een nieuwe titel bij in de vorm van Overwatch.
Aan de game is nu alleen een einde gekomen. Blizzard heeft de servers van de first person shooter namelijk voorgoed gesloten op maandagavond. Spelers kwamen samen in de lobby van de game om het einde samen mee te maken. Uiteindelijk werden ze alleen begroet met een simpel bericht dat ‘de verbinding met de servers is verbroken’.

Waarom zijn de servers van Overwatch gesloten?

De reden voor het onceremoniële einde van Overwatch is de komst van de sequel Overwatch 2. Blizzard heeft eerder al aangekondigd dat de games niet naast elkaar zullen blijven bestaan. De enige mogelijkheid voor spelers om met bekende karakters als D’Va, Hanzo, Mercy en Tracer aan de slag te gaan is door Overwatch 2 te spelen.
Lang hoeven we in ieder geval niet te wachten op de lancering van de game. Op 4 oktober in de avond wordt Overwatch 2 namelijk gelanceerd door Blizzard. Het is ook niet nodig om een nieuwe game te kopen, want de sequel wordt free-to-play. Wel wordt er een Battle Pass geïntroduceerd om nieuwe content vrij te spelen.

Populair Nieuws