Nieuwe Overwatch 2 spelers moeten flink grinden voor alle helden

News
woensdag, 28 september 2022 om 15:30
overwatch 2f1665057495
De release van Overwatch 2 staat voor de deur en aangezien de game gratis wordt om te spelen, zullen er waarschijnlijk veel nieuwe spelers bijkomen. Zij beginnen alleen wel met een flinke achterstand ten opzichte van Overwatch veteranen.
Blizzard heeft besloten om Overwatch 2 free-to-play te maken, terwijl je voor de originele Overwatch de volle pond moest betalen. Dat is alleen niet zo heel vreemd, gezien de populariteit van gratis shooters de afgelopen jaren. De markt wordt nu namelijk gedomineerd door titels als Fortnite, Apex Legends en Valorant.
Overwatch 2 zal daarom waarschijnlijk flink wat nieuwe spelers krijgen. Om die groep niet te overweldigen, implementeert Blizzard een zogeheten ‘first time user experience’. Dat laat de ontwikkelaar weten in een nieuwe blogpost.

“Nieuwe spelers beginnen met een gelimiteerd aantal modi, helden en andere restricties, om ze geleidelijk dingen te leren. De eerste fase van de first time user experience zal snel alle modi en de mogelijkheid om te chatten vrijspelen. De tweede fase laat je de originele Overwatch helden vrijspelen na ongeveer 100 potjes.”

Uitzondering voor nieuwe spelers

Blizzard heeft voor deze aanpak gekozen, zodat nieuwe spelers op een rustige manier alle helden kunnen leren. Elk karakter heeft namelijk een eigen mix van aanvallen, snelheid, counters en vaardigheden.
De restricties zullen alleen niet gelden wanneer je samen speelt met vrienden. Ga je een potje spelen in een groep, dan heb je gewoon alle modi en helden tot je beschikking, zelfs als je pas net aan Overwatch 2 bent begonnen. De enige uitzondering hiervoor is weer Competitive, omdat die modus pas later vrijgespeeld zal worden.