Prijs populaire Pokémon game gaat omhoog

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 13:00
pokemon gof1628236560
Ruim zes jaar na release spelen veel mensen nog dagelijks Pokémon GO. Voor veel fans komt er alleen een domper aan. Het wordt namelijk duurder om de game te spelen.
Niantic heeft slecht nieuws voor spelers van Pokémon GO en haar andere games (Ingress en Pikmin Bloom). In veel regio’s, waaronder de Eurozone en dus Nederland, gaan de prijzen van in-game betaalmiddelen namelijk omhoog. In het geval van Pokémon GO betekent dat dat je meer moet betalen voor PokéCoins.
Niantic geeft niet aan hoeveel de prijs van PokéCoins omhoog gaat. Wel kan de prijsverhoging al per 5 oktober te zien zijn. Je zou dus kunnen overwegen om nu in-game betaalmiddelen in te slaan in je Niantic-games, al moet je finaciële situatie dat natuurlijk wel toestaan.

Waarom wordt Pokémon GO duurder?

De oorzaak van de prijsverhoging ligt bij Apple. In de App Store worden prijzen bepaald aan de hand van tiers: de uitgever van een app bepaalt in welke tier een product valt en Apple bepaalt wat de prijs van die tier is per regio. Deze prijzen gaan in verschillende regio’s omhoog en om het eerlijk te houden voor spelers kiest Niantic ervoor om dezelfde prijsverhogingen door te voeren op Android-apparaten.
Op het moment heeft Niantic geen plannen om de games aan te passen als reactie op de prijsverhoging. Afhankelijk van hoe deze de spelervaring beïnvloedt kan het zijn dat er alsnog actie wordt ondernomen. Wellicht kun je in dat geval verwachten dat bepaalde manieren om gratis PokéCoins te verdienen meer Coins opleveren.