Nieuwe beelden Overwatch 2 getoond

News
dinsdag, 28 september 2021 om 11:30
overwatch 2f1632816277
Het is bijna niet te geloven, maar Overwatch 2 komt eindelijk dichterbij. Ontzettend lang hebben Overwatch fans op een tweede deel moeten wachten en de release date komt misschien al in zicht. Er zijn namelijk nieuwe beelden gedeeld van Overwatch 2.
1 november 2019 kwam de Overwatch 2 release cinematic oorspronkelijk uit. Op die datum kwamen ook de allereerste in-game beelden naar buiten. Zo konden we zien hoe de bekende streamer de campaign mode samen met drie anderen speelde. Toen zag de game er al compleet anders uit van wat de doorsnee Overwatch speler gewend is.
De dag daarna konden we zien hoe de streamer de nieuwste Overwatch 2 gamemode speelde, en zagen we hoe de online battles er aan toe gingen. Wat opvalt is dat het spel toen nog uit een 2-2-2 lock bestond. Dat houd in dat er in elk team twee tanks, twee damagekarakters en twee healers zaten. Eerder werd al bekend gemaakt dat Overwatch 2 één tank minder zal hebben, wat de eeuwenoude traditie 2-2-2 van Overwatch uit elkaar scheurt.
overwatch 2 2f1632816501

Hoe ziet Overwatch 2 er in 2021 uit?

Dit weekend werden er weer nieuwe gameplaybeelden getoond. Tussen de eerste gameplaybeelden en die van 26 september zit maar liefst drie jaar! Maar dit weekend konden we de allernieuwste veranderingen zien: een nieuwe map, de gamemodus die we in 2019 ook al even voorbij zagen komen, karakters rework en de nieuwe rol lock waarbij elk team dus maar één tank heeft in plaats van twee. De twee teams bestonden uit pro Overwatch spelers die het tegen elkaar op.
Wat direct opviel uit de beelden is dat twee karakters een complete rework gekregen hebben: Bastion en Sombra. Dat is opvallend, omdat deze twee in Overwatch 1 redelijk gebalanceerd waren in verhouding met andere karakters. Dit is gedaan omdat deze zo beter in de nieuwe modus passen waarbij er maar één tank op het veld staat.
Veel fans zijn tegen deze veranderingen en vinden dat Bastion en Sombra belachelijk sterk zijn gemaakt. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst meer veranderingen komen aan de verschillende Overwatch karakters. Zo zullen twee damage karakter (Doomfist en Mei) naar de Tank rol verplaatst worden.