'Overname Bluepoint door Sony wordt tijdens volgende show onthuld'

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 10:00
demons soulsf1600288839
Er heerst momenteel veel onduidelijkheid over Bluepoint Games. Is de studio nu wel of niet overgenomen? Volgens nieuwe geruchten zal Sony de overname nu aankondigen op de volgende show.
Toen vorige week werd aangekondigd dat Housemarque vanaf nu onderdeel zal zijn van de PlayStation Studios-familie, maakten ze bij PlayStation Japan een foutje of waren ze iets te voorbarig. Op Twitter werd namelijk gedeeld dat niet alleen Housemarque was overgenomen, maar ook Bluepoint Games. De Tweet werd natuurlijk snel verwijderd, maar de schade was al aangericht.
De vraag is nu of de overname te vroeg is aangekondigd door PlayStation Japan. Daar begint het wel op te lijken, want volgens Xbox Era-journalist Nick Baker wordt de overname aangekondigd op de volgende show van Sony. Dat meldt hij op Twitter. Naar verluidt zou de show van Sony in juli worden gehouden, maar ook daar is nog geen duidelijkheid over.

Bluepoint Games ontkent de overname

Hoewel er dus sterk wordt gespeculeerd dat Bluepoint Games is overgenomen, houdt de ontwikkelaar zelf stug vol dat die geruchten niet kloppen. Zo heeft de studio recent nog naar Twitter-profiel aangepast, waarbij duidelijk wordt vermeldt dat Bluepoint Games een ‘volledige afhankelijke en zelf-gefundeerde studio’ is.
Een overname van de Texaanse ontwikkelaar door PlayStation Studios zou in ieder geval niet zo vreemd zijn. De laatste jaren heeft Bluepoint namelijk veel werk verricht voor Sony door populaire, first party titels een remaster of remake te geven, zoals de Demon’s Soul Remake en de Uncharted: Nathan Drake Collection.