Metro Exodus ontwikkelaar werkt aan grote nieuwe IP

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 10:30
metro exodus preloading beschikbaar op steam maar niet in epic games store 146861 1
De Metro franchise lijkt nog niet ten einde te zijn gekomen na Metro Exodus, maar dat betekent niet dat ontwikkelaar 4A Games geen andere games zal maken. De studio werkt nu namelijk aan een grote nieuwe IP.
We hebben al een tijdje niks meer gehoord van 4A Games. De ontwikkelaar kwam begin 2019 met Metro Exodus en uitgever THQ heeft aangegeven dat het niet de laatste titel in de franchise is, maar op een next-gen upgrade voor de game na lijken de werkzaamheden stil te liggen bij de studio. Ten minste, tot nu toe.
Op de website van 4A Games zijn namelijk een flink aantal nieuwe vacatures te vinden. Natuurlijk gebeurt dat wel vaker bij een ontwikkelaar, maar de beschrijving van de vacatures zijn met name interessant. De studio is namelijk op zoek naar personeel voor een grote nieuwe IP. Het zal waarschijnlijk alleen nog wel een tijdje duren voordat de game klaar is, want één van de vacatures is voor senior game designer voor het project.

Wat voor game gaat de nieuwe IP worden?

De kans is groot dat 4A Games opnieuw aan een first person shooter werkt, want dat is de specialiteit van de ontwikkelaar. Toch worden we niet heel veel wijzer van de beschrijvingen die in de vacature staan. Wel weten we dat de studio zoekt naar mensen om de game ‘de meest levendige omgevingen’ te geven en een concept artist om creatures vorm te geven. Waarschijnlijk zullen we het in de nieuwe IP dus niet of niet alleen tegen menselijke tegenstanders op moeten nemen.

Populair Nieuws