Bluepoint Games ontkent overname door PlayStation Studios

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 16:30
demons souls shrine of storms screenshot ps5 en 15oct20f1605542197
Eerder deze week leek het erop dat Bluepoint Games samen met Housemarque is overgenomen door PlayStation Studios. De ontwikkelaar ontkent dit nu alleen en claimt een onafhankelijke studio te zijn.
Microsoft en Sony lijken op het moment verwikkeld te zijn in een grote overname-oorlog. Nadat Microsoft Bethesda en Zenimax had overgenomen, heeft PlayStation Studios deze week Housemarque in de familie opgenomen. Toen de overname bekend werd gemaakt, heeft PlayStation Japan alleen een verkeerde Tweet eruit gestuurd, waarbij het leek alsof Housemarque én Bluepoint Games werden overgenomen. Niet veel later werd de Tweet verwijderd, maar er waren toen al screenshots van gemaakt.
De verwachting is dan ook dat de overname van Bluepoint Games - de ontwikkelaar van onder andere Demon’s Souls Remake en Uncharted: The Nathan Drake Collection - in een later stadium zal worden aangekondigd. De studio zelf ontkent dat alleen ondubbelzinnig. Op het Twitter-account van de ontwikkelaar is nu de beschrijving aangepast, waarbij wordt gemeld dat Bluepoint Games ‘een volledig onafhankelijke, zelf-gefundeerde studio’ is.

Wel of geen overname van Bluepoint Games?

Of de nieuwe beschrijving van Bluepoint Games op Twitter bewijs is dat er daadwerkelijk geen overname aan zit te komen, dat is nog niet zeker. Er zijn namelijk ook fans die denken dat het gedaan is om de overname te ontkennen, omdat de bekendmaking nog niet publiekelijk gemeld mag worden of tijdelijk geheim moet blijven vanwege een andere reden.
We zullen nog even moeten afwachten dus of de remaster-specialist uit Texas daadwerkelijk onderdeel zal worden van de PlayStation Studios-familie.

Populair Nieuws