Outriders ontwikkelaar heeft nog geen royalties ontvangen van Square Enix

News
dinsdag, 17 augustus 2021 om 14:30
outriders tricksterf1611135904
De ontwikkelaar die verantwoordelijks voor Outriders, People Can Fly Studios, had een goed gevoel over de verkopen van de game. Daar denkt uitgever Square Enix alleen anders over, want de ontwikkelaar heeft nog geen royalties ontvangen.
Met Outriders wilde People Can Fly de bekende valkuilen van looter shooters ontwijken en dat is deels gelukt, maar de game wist geen topcijfers te scoren door technische problemen en een slap verhaal. Toch had de ontwikkelaar wel het idee dat Outriders goed is verkocht, met naar schatting 2 tot 3 miljoen verkochte exemplaren.
Volgens de berekening van People Can Fly zou dat ook genoeg moeten zijn voor de game om winst te maken, wat betekent dat uitgever Square Enix royalties aan de studio moet betalen. Maar op de website van People Can Fly geeft topman Sebastian Wojciechowski aan investeerders aan, dat er niks is overgemaakt. De ontwikkelaar heeft bovendien geen data van de uitgever gekregen.

Slechte winstmarges door Square Enix?

Bij People Can Fly heerst het vermoeden dat Outriders geen winst heeft gemaakt door de tactiek die Square Enix heeft gehanteerd. Zo werd vlak voor release bekendgemaakt dat Outriders gratis vanaf dag één te spelen zou zijn op de Xbox Game Pass. Een beslissing die door Square Enix is gemaakt en een grote hap zal hebben genomen uit potentiële verkopen op de Xbox consoles.
De ontwikkelaar werkt nog steeds door aan Outriders en verwacht dat er later dit jaar nog wel winst gemaakt zal worden - en dat er dus royalties zullen binnenstromen. Wojciechowski geeft alleen wel dat het nieuwe project van de studio door People Can Fly zelf zal worden uitgegeven. “Werken met een uitgever heeft veel voordelen, maar ook nadelen.”

Populair Nieuws

Laatste Reacties