Microsoft test eindelijk Xbox Series X dashboard in 4K

News
dinsdag, 17 augustus 2021 om 15:00
xbox series xf1637772091
Microsoft heeft sinds de aankondiging van de Xbox Series X de next-gen consoles verkocht als een 4K console. Dat was alleen nog niet het geval voor het dashboard, waar de fabrikant na een test verandering in wil brengen.
Met alle nieuwe hardware die in de Xbox Series X zit, is de console krachtig genoeg om nieuwe game in 4K te laten draaien op je televisie of monitor. Je zou dan ook verwachten dat alle content op de console in die resolutie draait, maar dat is niet het geval.
Opvallend genoeg is namelijk het dashboard van de Xbox Series X, het scherm waar je alle games en apps op de console kan zien, niet in 4K. Het openingsscherm wordt namelijk maar in 1080p getoond, wat pijnlijk zichtbaar is op een grote 4K-televisie. Sony heeft ondertussen wel een 4K dashboard voor de PlayStation 5.
Microsoft wil daar dan ook graag en zo snel mogelijk verandering in brengen. Via Twitter heeft de fabrikant daarom aangegeven dat Xbox Insiders via het Alpha Skip Ahead-programma nu kunnen deelnemen aan een test. Met de nieuwe versie zal het dashboard van de Xbox Series X een upgrade krijgen naar 4K en al de test goed verloopt, zal de update ook uitgerold worden voor alle eigenaren van de next-gen console.

Voordelen van de Xbox Series X

Op het gebied van het dashboard moet Microsoft het voorlopig dus nog eventjes afleggen tegen Sony, maar de Xbox Series X overtreft de PlayStation 5 wel op een aantal andere punten. Nu de next-gen consoles alweer bijna negen maanden oud zijn, hebben wij de apparaten eens goed naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat Microsoft zeker een aantal dingen goed doet met de Xbox Series X!

Populair Nieuws