5 redenen om Pikmin 4 te spelen

Article
woensdag, 19 juli 2023 om 15:00
pikmin 4 gameplayf1687948302
Het is dan eindelijk zover: Pikmin 4 is hier! De nieuwe titel van Nintendo verschijnt op 21 juli en wij gingen alvast met de game aan de slag. Eerder gingen we in onze preview alvast in op de nieuwe features van de game om naar uit te kijken, maar waarom moet je nou echt uitkijken naar de game? Wij zetten het voor je op een rijtje.

1. Langverwacht vervolg

Het zou even duren, maar Pikmin-fans kunnen eindelijk aan de slag met Pikmin 4 in 2023. Nadat in 2015 al duidelijk was dat een nieuw Pikmin-deel in de maak was, duurde het acht jaar voordat de game daadwerkelijk zou verschijnen. Destijds zei Shigeru Miyamoto, de bedenker van Pikmin (en natuurlijk Mario en Zelda), dat de game al bijna klaar was.
Voor fans klonk het als muziek in de oren, want het derde deel verscheen in 2013. Nu, tien jaar later, is het dan toch eindelijk tijd voor het officiële vervolg. Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch was immers slechts een verbeterde versie van de Wii U-game.

2. Nieuwe features

Een nieuw deel betekent natuurlijk ook nieuwe features en die heeft Pikmin 4 in overvloed. Zo kun je onder andere genieten van een aantal nieuwe soorten Pikmin die je op allerlei creatieve manieren kunt inzetten om de wereld te doorkruisen in je zoektocht naar Captain Olimar. Dat kun je in het nieuwe deel voor de Nintendo Switch voor het eerst doen met een zelfgemaakt personage.
Anderzijds biedt het nieuwe deel de mogelijkheid om ‘s nachts op pad te gaan en missies te ondernemen. Dit soort expedities zijn een stuk gevaarlijker dan je normaliter van Pikmin gewend bent. Verder zijn er ook nog de Dandori Battles die nieuw zijn in de game.
pikmin 4 afbeeldingf1689759200

3. Meerdere multiplayer-opties

Het vierde Pikmin-deel beschikt namelijk ook over multiplayer-opties, waarvan de Dandori Battles één is. Er zijn in totaal twee manieren om samen met vrienden te spelen: via co-op en de competitieve modus Dandori Battles. Eerstgenoemde betreft de mogelijkheid om het verhaal samen via lokale co-op te spelen met iemand anders op de bank.
Het zijn de Dandori Battles die aan de andere kant vernieuwing brengen naar de Pikmin-reeks. In deze competitieve gevechten hebben de spelers namelijk het doel om zoveel mogelijk spullen te verzamelen op het strijdveld, waarmee ze punten kunnen verdienen. Hiervoor moet je je Pikmin tactisch inzetten om samen een AI te verslaan, al kun je natuurlijk ook tegen elkaar spelen.

4. Een trouwe compagnon

Pikmin 4 introduceert ook een nieuwe compagnon in de vorm van Oatchi. Deze trouwe viervoeter staat je bij gedurende je avontuur op planeet PNF-404 (Pikmins versie van onze planeet). Oatchi kun je zelf ook besturen, wat ook nodig zal zijn, als je bepaalde puzzels in de wereld op wil lossen.
Ook kun je met de trouwe viervoeter vijanden verslaan en bij je HUB-basis kun je tal van upgrades voor Oatchi doorvoeren. Hetzelfde geldt voor de uitrusting van je eigen personage. Ons is deze schattige alienhond in ieder geval enorm bijgebleven.
pikmin 4f1687948266

5. Toegankelijkheid

Als laatste reden om Pikmin 4 te spelen, is er nog de toegankelijkheid van de game. De Pikmin-reeks bestaat al 22 jaar, maar je hoeft niet alle delen gespeeld te hebben om met deel vier aan de slag te gaan. Het vierde deel heeft namelijk simpele en handige tutorials aan de start van het verhaal.
Op deze manier wordt je goed ingelicht over de tactische gameplay systemen, terwijl ook de nieuwe mogelijkheden uit de game duidelijk uitgelegd worden. Het verhaal is daarnaast gemakkelijk te volgen, waarbij het jouw doel is om Captain Olimar te redden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de eerdere delen vereist zijn om van deel vier te genieten.