Oud Xbox-topman deelt zijn mening over de PS5 DualSense controller

  Vorige week deed Sony eindelijk de controller voor de PS5 uit de doeken, de zogeheten DualSense controller. Albert Penello, jarenlang verantwoordelijk voor de marketing bij Xbox, is te spreken over de controller, maar plaats een paar kanttekeningen.

  Sony

  De nieuwe controller van Sony kon op gemixte kritieken rekenen. Sommigen vergeleken het apparaat al snel met een Stormtrooper en klaagden over de positie van het pookje, terwijl anderen positief verrast waren door het design en de functies van de controller.

  Albert Penello, voormalig hoofd marketing- en productieplanning bij Xbox, valt onder die laatste groep. Via een tweet laat hij weten dat hij gecharmeerd is van het Portal-achtige ontwerp, de layering en de bredere triggers.

  Vraagtekens bij de DualSense controller

  Toch is Penello, die tegenwoordig werkzaam is voor Amazon, niet positief over alle aspecten van de controller. Zo hekelt hij het feit dat de DualSense rust op de triggers en denkt hij dat de grenslijn op de handvaten mogelijk oncomfortabel kan zijn voor gebruikers met grote handen. Ook plaatst hij vraagtekens bij de ingebouwde microfoon en of de controller zal werken met VR en de PS4. Wat vind jij van de nieuwe PS5 controller?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.