IJzersterke serie Chernobyl vanaf vanavond voor iedereen te zien

News
woensdag, 15 april 2020 om 14:30
chernobyl review 4f1571346400
Het gebied rond Tsjernobyl is plotseling weer heel relevant, door de bosbranden die daar woeden. De enorme ramp in Oekraïne blijft daardoor een rol spelen in Europa. Als je wil weten wat er destijds is gebeurd, dan kan je vanaf vanavond de serie volgen op televisie.
Je zal ongetwijfeld al een keertje hebben gehoord over de miniserie Chernobyl van HBO. De serie laat in vijf afleveringen zien wat er zich heeft afgespeeld die vreselijke nacht op 26 april 1986 en de maanden die zich daarop volgden. De hoofdrollen worden bovendien op briljante wijze vertolkt door onder andere Jared Harris, Stellan Skarsgard en Emily Watson.
Helaas heeft niet iedereen toegang tot HBO of Ziggo Movies & Series XL en moeten ze daardoor de geprezen serie missen. Gelukkig brengt de Belgische zender Canvas daar nu verandering in. Vanaf 15 april zal de zender om 22:00 een dubbele aflevering uitzenden van Chernobyl. De komende weken zal op woensdag de overige afleveringen worden uitgezonden.
Ga jij de serie bekijken of heb je Chernobyl al gezien toen de miniserie uitkwam? Of heb je juist helemaal geen zin om die verschrikkelijke gebeurtenis opnieuw te beleven? Laat het ons weten in de comments!