Oud-F1-coureur: "Zandvoort wordt een Max Verstappen-feestje"

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 9:30
max verstappen zandvoort 2021f1661930527
Meteen na de Grand Prix van België reist het Formule 1-circus af naar Zandvoort voor de volgende race. Oud-F1-coureur Timo Glock verwacht daar een Max Verstappen-feestje, met een overwinning voor de Nederlander.
Wie de laatste paar races naar Max Verstappen kijkt, kan maar moeilijk voorstellen hoe de regerend wereldkampioen nog een race kan verliezen - mits zijn RB18 er niet plotseling mee ophoudt. In Hongarije wist hij te winnen vanaf P10 op een circuit waar het lastig is om in te halen en op Spa nam hij de leiding over in ronde 18, terwijl hij vanaf de veertiende plek vertrok.
De goede resultaten en de blunders van Ferrari hebben ervoor gezorgd dat Verstappen nu voorstaat met 98 punten in het kampioenschap op Charles Leclerc. Voormalig F1-coureur Timo Glock legt op Sky Sports Deutschland uit dat hij nog een overwinning voor de Nederlander verwacht op Zandvoort.

"Op Zandvoort verwacht ik een groot Max Verstappen-feest. Van donderdag tot en met zondag zullen de fans hem op handen dragen. Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat hij zijn reeks aan overwinningen daar gaat voortzetten."

Herhaling van Spa voor Verstappen?

Niet alleen Glock verwacht een overwinning voor de Nederlander. Mercedes claimt dat de RB18 zo snel was op Spa-Francorchamps, doordat de rijhoogte hoger was dan andere races. In Eau Rouge gaat de baan namelijk ineens drastisch omhoog, wat met de normale rijhoogte ervoor zou zorgen dat je onderkant van de auto wordt geraakt.
Red Bull Racing lijkt een stuk beter om te kunnen gaan met een hogere auto en op Zandvoort lijkt hetzelfde te gaan gebeuren. Door de hoge banking van de bochten moeten de auto's daar namelijk ook hoger worden afgesteld. Ondanks dat het Nederlandse circuit dus op papier beter zou moeten zijn voor Ferrari, is de kans opnieuw aanwezig dat Verstappen er met de overwinning vandoor gaat.