PS5 exclusive maakt de sprong naar Switch en Xbox

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 13:30
the pathlessf1609935366
Het gebeurt niet elke dag dat een console exclusive naar een ander systeem komt. Helemaal in het geval van de nieuwe consoles en de Switch lijkt de overstap voor veel games onmogelijk. Toch worden Xbox én Switch-eigenaren binnenkort getrakteerd op een PlayStation-game.
In de launch line-up van de PS5 zaten veel games die de extra kracht van de console wel konden gebruiken. Maar ook het op technisch vlak wat bescheidenere The Pathless kwam de PS5 versterken op de dag dat de console uitkwam. Hoewel de game ook verscheen voor Windows en Apple-apparaten, is hij nog altijd niet voor een niet-PlayStation console verschenen.
Maar dat wordt volgende week anders, want The Pathless kan ook prime draaien om minder krachtige hardware. De game verschijnt namelijk na ruim twee jaar PlayStation-exclusiviteit op Xbox en zelfs op Nintendo Switch. De release is op 2 februari en de game verschijnt zowel digitaal als fysiek.

Wat voor game is The Pathless?

In The Pathless speel je als een jager die, vergezeld door een adelaar, een vloek moet uitdrijven. Daarvoor moet je jacht maken op corrupte geesten. Gedurende de game zul je wouden verkennen, puzzels oplossen en natuurlijk kom je oog in oog te staan met gevaarlijke monsters.
De game is gemaakt door Giant Squid, die eerder al de game Abzû maakte. Die game herken je misschien niet direct van naam, maar de studio heeft banden met een andere bekende titel. Giant Squid is namelijk opgericht door ontwikkelaars die meewerkten aan Journey.