Originele GTA games keren niet terug naar consoles

News
maandag, 06 december 2021 om 16:00
gta trilogy nme headerf1633707380
De drie originele games die in de GTA trilogie zitten keren niet terug naar de console. De games zijn voor de release van de remaster trilogie uit alle digitale winkels verwijderd, maar keren wel terug op PC wegens de problemen die er waren en zijn. Console spelers zijn hier niet zo blij mee, want de games keren alleen terug naar de Rockstar Games Launcher op PC.
Wegens de vele problemen die PC spelers hadden tijdens de release van de GTA Remaster trilogie, waaronder dat de game na de release uren niet te spelen was, heeft Rockstar besloten het goed te maken. Dat doe de ontwikkelaar door alle spelers die GTA The Trilogy - Definitive Edition hebben gekocht de originele versies van de drie games te geven. De actie blijft geldig tot 1 juli 2022 en is alleen voor PC. Op de console zullen de originele games niet meer terugkeren.

Console spelers niet blij

De problemen van de games beperken zich niet tot alleen PC. Het is dus vreemd dat er niet wordt gekozen om ook de console spelers ook de originele versies van de games te geven. Console spelers zijn hier dus ook niet blij mee en reageren boos onder berichten van Rockstar.
Het lijkt er dus niet op dat Rockstar van plan is de games aan te bieden op de consoles. Het verwijderen van de games uit de digitale winkels was zelfs al onduidelijk. Rockstar kondigde niet aan dat de games zouden verdwijnen en er werd ook geen uitleg gegeven waarom.
Er wordt gedacht dat dit expres gedaan zou zijn om de trilogie beter te verkopen. Spelers die de klassieke GTA games willen spelen, kunnen nu immers alleen terecht bij de GTA Remastered Trilogy. Doordat de trilogie alleen niet bepaald goed is ontvangen, is dat niet een heel aantrekkelijke optie.