Las Vegas blaast hoog van de toren: "F1 GP wordt grootste sportevenement van het jaar"

News
woensdag, 05 april 2023 om 9:30
las vegas g92f1a5400 1920f1657444031
Dit jaar reist de Formule 1 af naar een nieuwe bestemming. De F1 GP van Las Vegas wordt namelijk voor het eerst georganiseerd. De organisatie is ervan overtuigd dat de race ‘het grootste sportevenement van het jaar’ wordt.
Historisch gezien is de Formule 1 een echte Europese sport. Alle teams zijn er gevestigd, de eerste Grands Prix werden er gereden en de meeste fans komen ook uit Europa. Toch ziet eigenaar Liberty Media de laatste jaren een flinke groei in de Verenigde Staten, mede dankzij Drive to Survive, en wil daar het maximale uit halen.
Zo zijn we in twee jaar tijd gegaan van één Grand Prix in de Verenigde Staten naar maar liefst drie. Vorig jaar werd de Grand Prix van Miami voor het eerst georganiseerd met veel bombarie - inclusief een nep-marina - en veel Amerikaanse beroemdheden. Het zorgde voor het grootste aantal kijkers van een GP in de VS ooit, met 2,6 miljoen viewers. Toch valt dat in het niets in vergelijking met Europa. Zo keken er al 5 miljoen Nederlanders naar de GP van Abu Dhabi in 2021.
Dit jaar komt het aantal Grands Prix in de VS dus op drie te staan, met de toevoeging van de GP van Las Vegas. De CEO van de race, Renee Wilm, heeft hoge verwachtingen voor de Grand Prix in de gokstad, zo laat hij weten tegenover Reuters: “We denken dat dit het grootste sport- en entertainmentevenement van het jaar gaat worden.”

Bouw GP Las Vegas vroeg begonnen

De organisatie is nu al druk bezig met de werkzaamheden voor de Grand Prix. De bouw van de permanente F1-faciliteiten moet dan ook al klaar zijn in september. Dat is een opmerkelijk vroege deadline, aangezien de race pas plaatsvindt op 19 november.
Volgens Wilm is er een ‘absolute transformatie’ aan de gang in Las Vegas om grote sportevenementen naar de stad te halen. De CEO vindt het ‘geweldig om deel uit te maken’ van het Formule 1-circus en alles wat er bij komt kijken.

Populair Nieuws