Opvallende game in de problemen door GTA 6

News
woensdag, 21 december 2022 om 11:30
gta 6f1626425209
Fans van de Grand Theft Auto games kregen eerder dit jaar onbedoeld een eerste blik op GTA 6. Flink wat gameplay van de game lekte namelijk uit door een hack. Dat was natuurlijk een probleem voor GTA 6, maar nu is ook een andere game erdoor in de problemen gekomen.
Goat Simulator neemt zichzelf niet al te serieus, zo bleek maar weer eens. Officiële kanalen van de game deelden een video rondom een NPC genaamd Shaun. Daarin was Shaun ook even in de gelekte beelden van GTA 6 geplakt.
Maar beelden die eigendom zijn van een ander mogen niet zomaar gebruikt worden, ook niet als ze gelekt zijn. Al snel kwam Take-Two Interactive, de uitgever van GTA met een order om de video over Shaun offline te halen. Nu is hij dan ook niet meer te zien via officiële kanalen van Goat Simulator 3 of ontwikkelaar Coffee Stain.

Wat zijn de gevolgen voor Goat Simulator 3?

Desondanks is de marketingactie voor Goat Simulator 3 in zekere zin geslaagd, door alle aandacht die de Shaun-video nu krijgt. Controverse optrommelen is in het verleden een effectieve marketingstrategie gebleken. Daar heeft GTA-ontwikkelaar Rockstar met eerdere delen ook dankbaar gebruik van gemaakt.
Negatieve gevolgen voor Goat Simulator 3 lijken ook onwaarschijnlijk. De uitgever van de game heeft alle GTA 6 gerelateerde beelden keurig verwijderd na één waarschuwing. Er lijkt geen intentie geweest te zijn om deze beelden daadwerkelijk langdurig online te hebben.