Opvallende Fallout 4 mods ineens heel populair

News
dinsdag, 30 april 2024 om 10:00
fallout 4 vault dweller dogmeat
Sinds kort heeft Fallout 4 eindelijk de next gen update die jaren geleden werd beloofd. Maar niet iedereen is daadwerkelijk blij met deze update. Het blijkt zelfs dat veel spelers nu proberen om van de update af te komen via mods.
Dankzij de Fallout-serie op Prime Video zijn ook de games weer enorm populair. Spelers die terugkeren naar Fallout 4 kunnen bovendien aan de slag met een update voor de huidige generatie. Ook op PC krijgen spelers er wat features bij, maar het bleek al eerder dat spelers niet bijzonder blij zijn met de update op PC.
Hij pakt bijvoorbeeld niet al te veel bugs aan en rekt de UI uit in ultra wide-modus. Daar komt bovenop dat hij, zoals vaker bij updates, bijna alle mods voor Fallout 4 breekt. Voor veel spelers komen mods met grotere en betere aanpassingen dan de next-gen update en dus zijn fans op zoek naar manieren om ze weer aan de praat te krijgen.
Een groot aantal modders is al bezig hun mods te updaten zodat ze ook werken met de laatste officiële versie van Fallout 4. Maar terwijl fans daar op wachten, zijn twee nieuwe mods heel populair geworden. Hun doel is om de next-gen update te voorkomen of te verwijderen.

Met welke mods kun je terug naar de oude Fallout 4?

Twee mods in het bijzonder zijn de afgelopen week enorm populair geworden op Nexusmods: Steam - Skip Next-Gen update en Fallout 4 Downgrader. Eerstgenoemde past een bestand aan in je game, zodat Steam denkt dat je de update hebt en hem niet meer probeert te downloaden. De tweede draait een geïnstalleerde update terug. 
Fallout 4 Downgrader vraag om je Steam login-gegevens, dus enige voorzichtigheid is geboden. De maker van de mod nodigt gebruikers uit om de code na te kijken en te controleren dat de gegevens echt alleen gebruikt worden om Fallout 4 te downgraden. Ook kun je met de juiste technische know-how de code van de mod los downloaden en die zelf uitvoeren, zodat je je inloggegevens met niemand hoeft te delen.