Blizzard kondigt maar liefst drie nieuwe World of Warcraft-uitbreidingen aan

News
maandag, 06 november 2023 om 9:30
world of warcraft the war withinf1699258381
Er komt voorlopig geen einde aan World of Warcraft. Blizzard heeft op het jaarlijkse Blizzcon namelijk maar liefst drie nieuwe uitbreidingen voor de MMO aangekondigd.
Al een lange tijd is de vraag hoe lang World of Warcraft nog mee kan gaan. De populaire game bestaat al sinds 2004 en wordt nog steeds door miljoenen spelers wereldwijd gespeeld, maar kan volgens sommigen ook goed een nieuw deel gebruiken. Op die manier kunnen de mechanics en de graphics helemaal op de schop.
Maar voorlopig is Blizzard zeker niet klaar met World of Warcraft. De ontwikkelaar heeft afgelopen weekend op Blizzcon namelijk drie nieuwe uitbreidingen aangekondigd. Het is een trilogie aan uitbreidingen die samen de ‘Worldsoul Saga’ vormen.
Het begint allemaal in 2024 met de uitbreiding The War Within. Spelers zullen in de expansion naar het ondergrondse rijk van Khaz Algar reizen, de thuiswereld van de Earthen, een ras gemaakt door de Titans. De Earthen worden bovendien een nieuw speelbaar ras in World of Warcraft. Voor The War Within heeft Blizzard ook een cinematic trailer uitgebracht.

Nog een World of Warcraft-uitbreiding

Na de avonturen in The War Within kunnen spelers verder met het verhaal in de uitbreidingen Midnight en The Last Titan. Wanneer die expansions precies uitkomen is nog niet bekend. Normaal houdt Blizzard een tijdlijn van één uitbreiding elke twee jaar aan, wat zou neerkomen op releases in 2026 en 2028.
En dan is er ook nog een andere ‘nieuwe’ uitbreiding op komst. World of Warcraft Classic gaat namelijk over op Cataclysm in 2024. Die update zorgde destijds in 2010 voor een grote verandering voor Azeroth.