Opvallend: Hideo Kojima per ongeluk beschuldigd van moord

News
maandag, 11 juli 2022 om 12:30
Vorige week is Shinzo Abe, de voormalige premier van Japan, vermoord. De dader werd ter plaatse meteen gearresteerd en heeft bekend. Toch hebben meerdere media een weel heel opvallende persoon ten onrechte van de moord beschuldigd: game-ontwikkelaar Kojima">Hideo Kojima.
De beschuldigingen zijn te traceren naar de beruchte website 4chan, zo meldt The Verge. Daar postte een anonieme gebruiker kort na de moord een foto van de dader waarop een zekere gelijkenis met Kojima werd uitgelicht. Deze afbeelding werd later verspreid op Twitter, waardoor Kojima ten onrechte in verband werd gebracht met de moord.
Aanvankelijk werd de afbeelding gedeeld door een Franse komiek, maar al snel werd de ‘grap’ ook serieus genomen. De Franse politicus Damien Rieu tweette afbeeldingen van Kojima met een tekst die zich laat vertalen als “extreem links moordt”. Ook gebruikten Griekse een Iraanse media afbeeldingen van Kojima in hun berichtgeving over de moord op Shinzo Abe.
Inmiddels is alles voor zover mogelijk rechtgezet en heeft Rieu zich zelfs verontschuldigd richting Kojima. Toch laat Kojima Productions op Twitter weten dat er in sommige gevallen mogelijk juridische stappen worden gezet. Het bedrijf laat weten geen laster te tolereren en het verspreiden van nepnieuws te tolereren.

Nieuwe Kojima-games op komst

Dit alles gebeurt terwijl Kojima middenin de ontwikkeling van zeker twee games zit. Hij is bijvoorbeeld bezig met een game voor Xbox, die volgens insiders Overdose zou heten. Kojima heeft aangegeven dat zijn relatie met PlayStation nog steeds goed is, wat ook blijkt uit berichten dat er momenteel wordt gewerkt aan Death Stranding 2, een game die waarschijnlijk PlayStation-exclusive wordt.