Nieuw Game of Thrones boek gaat flink verschillen van HBO serie

News
maandag, 11 juli 2022 om 13:00
game of thrones jon snow arya starkf1649834332
Wanneer Winds of Winter eindelijk een keertje in de winkels ligt, dan zal het nieuwe boek flink wat veranderingen hebben ten opzichte van de Game of Thrones serie van HBO. Dat claimt schrijver George R.R. Martin.
Deze week is het alweer elf jaar geleden dat A Dance with Dragons uitkwam, het vijfde boek in de geliefde A Song of Ice and Fire-reeks. Sindsdien heeft George R.R. Martin alleen veel tijd besteed aan de Game of Thrones serie en niet zoveel met het schrijven van het volgende boek. Fans wachten namelijk nog steeds met smart op Winds of Winter.
Op zijn blog heeft de auteur nu meer informatie gegeven over het aankomende boek. Martin zegt dat hij tijdens het schrijven - 'tuinieren' in zijn eigen woorden over het schrijfproces - steeds meer wegdrijft van de Game of Thrones serie. Sommige dingen uit de HBO show zullen hetzelfde zijn, maar 'veel van de rest gaat flink verschillen'.
Volgens George R.R. Martin is dan onvermijdelijk. Zo zitten er in de boeken vrij veel karakters die niet voorkomen in de serie, waaronder een flink aantal POV characters, de personages die het verhaal in A Song of Ice and Fire sturen.

Game of Thrones personages zullen sterven

Fans van de serie moeten ook niet te gehecht raken aan personages die Game of Thrones hebben overleefd. De schrijver stelt namelijk dat er karakters zullen sterven die niet zijn gestorven in de serie, terwijl er ook personages blijven leven in A Song of Ice and Fire die juist op het scherm gruwelijk aan hun einde zijn gekomen. Winds of Winter zal dus voor veel verrassingen zorgen, wanneer het boek eindelijk uitkomt.