Oppo Find X2 PRO Review - Een investering voor de toekomst?

  Elk bedrijf probeert de limieten van zijn telefoons te verzetten. Zo krijgen we over de jaren heen steeds meer functies, scherpere camera's, mooie designs en kristalheldere beeldschermen. Nu probeert Oppo ook zijn grenzen te verleggen met de Oppo Find X2 PRO.

  Een duur beest

  De OPPO Find X2 PRO is het nieuwe vlaggenschip van Oppo. De telefoon heeft alle verwachtingen overtroffen en een nieuwe limiet neergezet voor telefoons van andere bedrijven. De Oppo Find X2 PRO kost maar liefst 1200 euro. Een dure prijs voor een telefoon wanneer je ook gewoon 5 keer de Nintendo Switch kan halen voor jou en je hele familie. Is dit compacte beest al dat geld waard? Dat lees je in deze Oppo Find X2 PRO review.

  Refresh rate, beeldkwaliteit en meer!

  Oppo brengt met de Find X2 PRO een mooi QHD beeldscherm met felle kleuren die mooi tot zijn recht komen. Samen met het curved amoled scherm zorgt dit voor een nog mooier plaatje. Hoewel er al veel meer telefoons zijn die QHD beeldschermen hebben, heeft Oppo er nog schepje boven op gedaan. Zo heb je nu goed beeldkwaliteit met een 120 hertz refresh rate! Dit betekent dat je mooie beelden krijgt die super glad over je beeldscherm glijden. Alsof je met een scherp mes door een stuk zacht boter heen snijdt.

  Het enige nadeel aan het beeldscherm is dan ook de curve. Dit zorgt voor een mooier beeld, maar knoppen of opties die je wil aanklikken die op de curve liggen, reageren soms niet goed. Gelukkig is het bijna niet het geval dat er één knop op de curve ligt, aangezien er meestal wel wat ruimte tussen zit. Verder heb je ook nog een vinger sensor en face scan. Beide opties werken zonder enige probleem en de vinger scan werkt veel sneller dan de scan die iPhone 11 aanbiedt. Het contrast van het scherm ligt op 5.000.000:1 wat ervoor zorgt dat kleuren nog feller of donkerder kunnen worden.

  Verder valt het op dat het scherm bijna geen vingerafdrukken vasthoudt. Dit zorgt er voor dat het amoled-display zijn mooie felle kleuren kan vertonen zonder enige vette vingerafdrukken die het beeld mogelijk kunnen verpesten. Iets wat sommige gebruikers wel kan irriteren, is het gat voor de camera dat linksboven het scherm zit. Oppo heeft namelijk voor dit model geen pop-up camera gebruikt voor de selfie camera. Dit betekent dat als je een video kijkt op vol scherm er wel een zwarte stip zit links bovenop scherm zit.

  5G internet, een overbodige luxe?

  De Oppo Find X2 PRO biedt de optie voor 5G. Dit ultrasnelle netwerk zorgt ervoor dat 50GB-bestanden nu binnengehaald kunnen worden alsof het niks is. Helaas werkt 5G alleen langzamer zodra je niet in de buurt bent van een 5G paal. Ook moet je niet vergeten dat muren de connectie aanzienlijk veel slechter maken in vergelijking tot 4G. 5G is en blijft nog steeds sneller. Maar heb je er echt wat aan? Op dit moment niet. Nergens in het land is de luxe van 5G namelijk beschikbaar. Er zijn wel plannen om 5G palen neer te zetten, maar dit zal langzaam gaan en verwacht wordt dat aan het eind van het jaar er nog steeds in bepaalde plekken van het land geen 5G is.

  De Oppo Find heeft een drie camera die de normale 5x wide-camera en 16mm ultra-wide camera combineerd. De primaire camera heeft een grote 36 mm 48MP Quad-Bayer sensor die 12 mp output kan produceren. De camera is dus zeer accuraat en kan scherpe foto's schieten. Ook de video camera kan 4k/60fps filmen wat zorgt voor mooi beeldmateriaal. Maar wat toch wel een van de meeste interessante features is de optie om een foto te maken in donkere ruimtes. Na genoeg testen (en wachten want de camera heeft minstens 2 seconden nodig om een foto in een extreem donkere kamer te maken) is er duidelijk een mooi resultaat waarin het in de foto lijkt alsof de kamer gewoon goed belicht is.

  Gebruikservaring

  Nu we de statistieken hebben gehad, kunnen we meer ingaan op de ervaring die de Oppo Find X2 PRO geeft. Het gaat er natuurlijk uiteindelijk om of de telefoon zich thuis voelt in onze vertrouwde hand. Tot op welke hoogte kunnen we het beest gebruiken in het dagelijks leven en maken we dan ook vol gebruik van alle opties?

  De telefoon is een geweldig stukje tech die al je gebruikerservaringen makkelijker kan maken. Zo zal je nooit last hebben van te weinig ruimte of een app die vastloopt omdat je processor niet goed genoeg is. De nieuwste Snapdragon 865 met maar liefst 12 GB (!) RAM-geheugen kan alles aan. Maar dit kan in zekere zin ook al met een telefoon die 400 euro minder kost. De hardware is dus voor nu nog een beetje een overkill.

  Maar met de voortgang die apps tegenwoordig maken, kan het zijn dat deze telefoon een investering wordt die het waard is. Verder heeft de Oppo Find X2 PRO een geweldige batterij van maar liefst 4,260 mAh. Deze grote accu die zomaar vier dagen meegaat bij normaal gebruik (4 uur schermtijd) is oplaadbaar binnen 30 minuten. Deze prestaties gecombineerd met de software van Android zorgt voor een botergladde ervaring waarbij er niet één frustratie is.

  Conclusie

  De Oppo Find X2 PRO is een telefoon die de grenzen verlegt op het gebied van prestaties. De gebruikservaring is dan ook top en de kleine problemen die tot toepassing komen zijn op zo'n manier verwerkt dat ze niet uitmaken. Het enige probleem dat wel uitmaakt is dat de telefoon te sterk/goed is voor de huidige apps/internetverbinding. Maar persoonlijk ben ik een groot fan van de telefoon. De refresh rate zorgt ervoor dat je een boter gladde ervaring krijgt en in de toekomst van 5G internet snelheid een genot zijn. De processor zorgt er ook voor dat elk process makkelijk en snel kan worden uitgevoerd. Het scherm was altijd erg fijn om naar te kijken en soms vergat ik ook wat ik aan het doen was omdat ik het beeldscherm aan het bewonderen was.

  Met de 1200 euro investering heb je dan ook echt het beste van het beste. Maar is dat het waard wanneer je de telefoon niet tot zijn volle potentie kan brengen door middel van extreme zware apps of 5G internet wat er allebei nog niet is. Als jij het geld hebt liggen en een telefoon wilt die te sterk is voor deze tijd. Dan is dit de telefoon voor jou.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • 120 hertz zorgt voor een botergladde ervaring
  • Scherpe camera die ook goed fotografeert in het donker
  • Mooi design
  • Extreem hoge prijs van maar liefst 1200 euro
  • Te goed voor hedendaagse apps en internetverbinding
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.