Oppo komt met eigen versie van de Google Glass

News
dinsdag, 14 december 2021 om 14:00
oppo glassesf1639481809
Oppo heeft naast haar uitschuifbare camera lens en opvouwbare telefoon nu ook haar eigen versie op de Google Glass gepresenteerd.
De nieuwe bril van Oppo heet de Air Glasses, en zal ergens begin 2022 in de verkoop gaan, vooralsnog alleen in China. De bril is een soort assistent zoals de Google Glass. Het apparaat projecteert 2D informatie op een display dat voor je ogen zit, in plaats van dat het 3D projecteert. De bril heeft een Qualcomm Snapdragon 4100 processor en weegt ongeveer 30 gram. De batterijduur is 3 uur, tenzij hij op stand-by staat. Dan gaat de bril namelijk 40 uur mee.
De display gebruikt kleine projectoren met Micro LED technologie en kan tot 3 miljoen nits aan helderheid aan. Volgens Oppo zal de helderheid 1400 nits zijn onder normale omstandigheden. Deze helderheid, en andere functies, kan je aanpassen via je stem, touch controls, hand tracking, head tracking en via de Smartglass app.

Wat kan je met de Oppo Air Glasses?

Maar waar is de bril eigenlijk voor, wat kan je er nou mee? Volgens Oppo is de bril vooral voor notificaties en het aangeven van routes. Verder kan de bril ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een teleprompter en real-time vertalingen. De bril is zo aangepast dat de helderheid nooit een last zal zijn. Het is voor velen geen must have device, en doet in principe precies hetzelfde wat een telefoon ook kan. Het voordeel is alleen dat het sneller zal gaan, aangezien je niet constant je smartphone erbij hoeft te pakken.
Naast de bril heeft Oppo ook een uitschuifbare cameralens geteast, samen met een opvouwbare telefoon. Met dit laatste apparaat is het bedrijf vrij laat als het aankomt op populaire trends, maar volgens de Oppo CEO maakt dat niet uit. Hij vind dat het belangrijker is om lang te werken aan een project en een goed apparaat neer te zetten, in plaats van dat Oppo snel aankomt met een nieuw product, dat vervolgens onder de maat is.

Populair Nieuws