Oppo komt ook met een opvouwbare smartphone

News
vrijdag, 10 december 2021 om 11:00
oppo find n opvouwbare telefoonf1639127380
Oppo heeft nu naast haar zelf ontworpen uitschuifbare camera ook haar eerste opvouwbare smartphone onthuld.
Via een blog op de Oppo website en een video op Twitter is de nieuwe opvouwbare telefoon van Oppo flink geteased. De naam van de telefoon is de Oppo Find N. Het is uiteraard niet de eerste opvouwbare smartphone ooit, maar wel de eerste opvouwbare telefoon vanuit Oppo. Op 15 december komt het apparaat uit. Erg veel over dit nieuwe apparaat is nog niet bekend, maar daar zal tijdens Oppo Day verandering in gaan komen.
De video op Twitter toont redelijk goed hoe de telefoon ervan buiten uitziet. Hij lijkt erg veel op de opvouwbare telefoons die we al kennen. In de post beschrijft Oppo CEO Pete Lau dat andere bedrijven Oppo voor zijn geweest met het uitvinden van een goed werkende opvouwbare telefoon, maar dit heeft Oppo er niet van weerhouden om alsnog een eigen variant uit te brengen. Integendeel zelfs, zoals in de blog staat beschreven is Oppo een bedrijf wat het juist rustig aandoet en niet snel doorwerkt om mee te blijven doen met trends.

Hoelang is de Oppo Find N in ontwikkeling geweest?

Deze opvouwbare smartphone van Oppo is al vier jaar in ontwikkeling en is zes generaties aan prototypes doorgegaan. Het doel van de telefoon was een mooi design wat lekker in de hand licht en makkelijk is om te gebruiken. Volgens Lau moeten zowel de opengevouwen als de dichtgevouwen versie van de telefoon makkelijk zijn om te gebruiken.
Op 14 en 15 december is de Oppo Day, waarin alle nieuwe technologieën van het bedrijf getoond gaan worden. Op die dag zullen waarschijnlijk alle specificaties van de Oppo Find N onthuld gaan worden.