Oppo toont nieuwe uitschuifbare smartphone camera

News
woensdag, 08 december 2021 om 15:30
img 20191105 171544f1572971685
Op Twitter teast het bedrijf Oppo naar haar nieuwe telefoon. Of om meer specifiek te zijn, het techbedrijf laat haar nieuwe uitschuifbare smartphone camera zien.
Het klinkt misschien alsof de camera uit te schuiven is als een ouderwetse spyglass, maar dat valt allemaal mee. In de video op Twitter is een telefoon te zien waarvan de camera een klein stukje uitschuift. Wat dit precies doet is nog onbekend, maar het kan mogelijk een upgrade zijn voor de telefotolens. Het zal waarschijnlijk niet zijn om de zoom-kwaliteit te bevorderen, de camera is namelijk 50mm groot. Oppo claimt daarnaast dat het zelfontworpen mechanisme waterbestendig is. En als je de smartphone laat vallen, dan zal de camera automatisch weer ingetrokken moeten worden.
De camera in de telefoon is 1/1.56 inches, met een 50mm lens en een f/2.4 opening. Dit betekent dat het ongeveer twee keer groter is dan de main shooter van de telefoon. Voor nu laat Oppo ons met een bak vol vragen die hoogstwaarschijnlijk beantwoord zullen worden op de Inno Day event op 14 en 15 december.

Is Oppo de eerste met zo'n camera?

Dit is niet de eerste telefoon die beschikt over een opvallende camera. Er zijn ook Samsung telefoons geweest die over een soort uitklap mechanisme beschikken. Het nadeel van deze mechanismen is dat het snel slijt als je vaak de camera gebruikt en wordt dan ook niet vaak heel enthousiast ontvangen door mensen die de camera dagelijks gebruiken. Daarnaast gaat de kwaliteit van de foto’s bij sommige uitklapbare camera’s ook achteruit.

Populair Nieuws