Oorspronkelijk einde Assassin's Creed had Valhalla onmogelijk gemaakt

News
maandag, 24 januari 2022 om 13:30
assassins creed brotherhoodf1628694652
Assassin's Creed is één van de populairste gamereeksen van Ubisoft. Dit had er alleen heel anders uit kunnen zien. In een interview met Eurogamer heeft Alex Hutchinson, de regisseur van de eerste Assassin's Creed games, onthuld welk einde er eerst was bedacht.
Toen het verhaal van Assassin's Creed werd bedacht was het oorspronkelijke plan om het te houden bij een trilogie. Een open einde zou ervoor kunnen zorgen dat er altijd wel ruimte is voor meer delen, maar in eerste instantie was het plan om het verhaal echt te eindigen bij Assassin's Creed III.

Hoe zou Assassin's Creed oorspronkelijk eindigen?

In de eerste games speel je in de tegenwoordige tijd als Desmond Miles en moet je voorkomen dat de wereld eindigt in 2012. Wie de games heeft gespeeld weet dat dit lukt, maar dit zou er dus anders uit hebben gezien. In het originele einde zou Miles samen met Abstergo-onderzoeker Lucy Stillman vertrekken in een ruimteschip. Dit schip zou vertrekken naar een nieuwe planeet en samen zouden ze als een nieuwe Adam en Eva dienen om daar een beschaving op te bouwen.
Dit plan is dus niet doorgegaan en dat is beter geweest voor de reeks. Assassin's Creed is namelijk een populaire reeks en het meest recente deel, Assassin's Creed Valhalla heeft dit zeker nog eens bewezen. De game zit namelijk in het tweede jaar aan updates en DLC's en dit jaar komt er nog een grote uitbreiding naar de game. Als er was gekozen om bij het eerste einde te blijven, dan zou dit niet mogelijk zijn geweest.