Nintendo Switch update verbetert N64-emulatie

News
maandag, 24 januari 2022 om 14:00
nintendo switch xgnf1671722238
Na veel kritiek op de N64-emulatie op de Nintendo Switch, heeft Nintendo een update uitgebracht waarin grafische problemen opgelost lijken te zijn. Met name in The Legend of Zelda: Ocarina of Time.
De nieuwe update voor de Nintendo Switch heeft de N64-emulatie verbetert, net zoals de game The Legend of Zelda: Ocarina of Time. In november gaf de president van Nintendo of America al aan dat ze de kritiek op de emulatie ‘zeer serieus’ namen. VGC meldt dat spelers van Ocarina of Time last hadden van input lag en audiovertragingen, maar ook grafische problemen. Door deze problemen zagen bepaalde scènes er slechter uit dan eerdere versies van de game.
In de Switch-versie van Ocarina of Time miste de kamer waar je tegenover Dark Link staat ook de reflecties in het water en de mist, die samen een specifieke sfeer in de kamer creëerden. Met de nieuwe update zijn de reflecties in het water toegevoegd.
Volgens dataminer LuigiBlood heeft de nieuwste update van Switch Online geen wijzigingen aangebracht in de game ROM’s zelf. Dit suggereert dat de verbetering van de N64-emulator van de console heeft geleid tot een betere versie van de klassieke Zelda-game.

Nog steeds problemen met N64-games

Er zijn ondanks de update alleen nog steeds veel problemen met N64-games op de Nintendo Switch. Zo zijn er nog steeds grafische problemen bij Yoshi’s Story, Paper Mario en Dr. Mario. Maar fans gaan ervan uit dat Nintendo ook deze problemen zal oplossen in een update.