Ook Nintendo lijkt games duurder te maken

News
woensdag, 08 februari 2023 om 14:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
De afgelopen jaren hebben veel uitgevers de standaardprijs van een full price game omhoog gegooid. Uitgevers als Sony en Microsoft vragen nu standaard 70 euro in plaats van de 60 die voorheen gebruikelijk was. Het lijkt erop dat Nintendo hun concurrenten nu mogelijk achterna gaat.
Niemand ziet het graag gebeuren, maar games worden overal duurder. Tot nu toe hield Nintendo het nog altijd bij 60 dollar of euro voor een grote release, maar een aanpassing de kort te zien was op de eShop-pagina van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom baart veel fans zorgen. Er stond namelijk kort een prijs vermeld van 69,99 dollar.
Die prijs werd snel weer uit de lucht gehaald, maar er is geen duidelijkheid over waarom hij er stond. Er kan sprake zijn van een fout, bijvoorbeeld omdat de prijs van een (nog onaangekondigde) duurdere editie als standaard prijs werd vermeld. Maar gelet op de trend in de hele game-industrie om prijzen te verhogen is het niet ondenkbaar dat Nintendo ook overstag is.

Worden Tears of the Kingdom pre-orders ook duurder?

Opvallend is bovendien dat ook verschillende Amerikaanse winkelketens sinds kort geen pre-orders meer aannemen voor Tears of the Kingdom. Dat kan te maken hebben met onderhoud om de productpagina’s klaar te maken voor nieuwe informatie die binnenkort gaat komen. Maar het kan er ook op wijzen dat opnieuw gelanceerde pagina’s hogere prijzen vermeldt.
Wat er precies aan de hand is met deze prijs zullen we snel genoeg horen. Vanavond is er een Nintendo Direct, waarbij het zeer waarschijnlijk is dat Tears of the Kingdom voorbijkomt. Voor welke prijzen de game en eventuele speciale edities worden verkocht zal daar blijken. Ook zullen we waarschijnlijk merken of Tears of the Kingdom een uitzondering wordt, of dat alle Nintendo-games duurder worden.