Nintendo onderneemt actie tegen Steam Deck emulators op YouTube

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 11:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
De eerste gelukkige gamers hebben de Steam Deck mogen ontvangen en er wordt dan ook al volop gegamed. Sommigen gebruiken de console ook om Nintendo games te spelen via emulators. Video’s die demonsteren hoe je Nintendo consoles kan emuleren zijn nu van YouTube verwijderd.
Op de Steam Deck heb je niet alleen toegang tot games uit je Steam-bibliotheek, maar kun je ook emulators gebruiken om allerlei games van andere consoles te spelen. Sinds de release van de Steam Deck verschijnen er steeds meer video’s online waarin dit gebeurt. Natuurlijk worden er ook volop Nintendo-titels op de Steam Deck gespeeld, en daar is het bedrijf niet blij mee.
Video’s waarin de Yuzu (Switch) en Dolphin (GameCube en Wii) emulators op de Steam Deck te zien zijn, zijn van YouTube verwijderd. Wie de verwijderingsverzoeken heeft ingediend is niet duidelijk, maar er wordt van uitgegaan dat het om Nintendo zelf gaat. De getroffen YouTube-kanalen hebben namelijk vergelijkbare video’s waarin consoles van andere bedrijven geëmuleerd worden. De verwijderde video’s toonden meerdere Switch games die op de Steam Deck gespeeld werden, waaronder Super Mario Odyssey en Super Mario 3D World.

Celstraf en hoge boete voor Nintendo hacker

Nintendo staat bekend om haar harde optreden tegen piraterij en emulators. Vorige maand werd hacker Gary Bowser veroordeeld tot 40 maanden cel voor de distributie en verkoop van apparaten die piraterij mogelijk maken. Daarbovenop kwam ook nog een boete van 14,5 miljoen dollar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties