Ook kaartjes voor de bioscoop worden duurder

News
donderdag, 17 november 2022 om 13:30
bioscoopf1636647754
Het leven is tegenwoordig duur, met bijvoorbeeld stijgende energieprijzen. Maar ook een uitje wordt steeds duurder. De bioscoop was altijd nog redelijk betaalbaar, maar helaas wordt ook dat in veel gevallen nu duurder.
Bioscopen hebben veel last van de stijgende energiekosten. De branche wil dat eigenlijk niet verhalen op de klant, maar ziet steeds vaker geen andere uitweg, zo blijkt uit een rondvraag van Nu.nl. Veel bioscopen moeten kaartjes duurder maken.
Het draaien van een film in de bioscoop kost veel energie. De projectoren zijn flinke slurpers, maar ook de oude panden waar veel bioscopen in zitten helpen niet mee. Ze zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor de stookkosten hoger uitvallen dan wenselijk is.
Verschillende bioscopen zijn daarop aan het verduurzamen, of proberen koeler te stoken. Maar die maatregelen halen niet altijd genoeg uit om de stijgende energieprijzen daadwerkelijk te compenseren. Zeker omdat bioscoopbezoek ook aangenaam moet blijven en de kachel dus niet té laag kan.

Blijven de bioscoop prijzen stijgen?

De bioscoopbranche verhaalt de stijgende kosten eigenlijk liever niet op de klant en probeert de stijging van ticketprijzen te beperken. Bioscoopbezoek is juist één van de goedkopere uitjes die je kunt maken en dat wil de branche graag zo houden, vertelt Gulian Nolthenius, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters. Dirk Nijdam, de directeur van de bioscoop Forum Groningen, hoopt op steun van de overheid.

Populair Nieuws