DICE’s Head of Design verlaat bedrijf na release Battlefield 2042

News
donderdag, 25 november 2021 om 10:15
2021 06 14 battlefield 2042 1f1623680776
Fawzi Mesmar, Head of Design van onder andere de Battlefield-franchise heeft besloten om DICE te verlaten. Dat komt vlak na de teleurstellende release van Battlefield 2042.
Fawzi Mesmar werkte aan games binnen de Battlefield- en Star Wars: Battlefront-franchises als Head of Design. VGC laat weten dat hij DICE verlaat, net na de release van Battlefield 2042. Zijn vertrek werd via een e-mail aangekondigd die deze week naar het personeel is gestuurd.
Mesmar vertelde in de mail dat hem een aanbod werd gedaan om bij een ander bedrijf te werken, en dat kon hij gewoon niet weigeren. Het bedrijf heeft daarbij wel bewust gewacht op de release van Battlefield 2042. Volgens Mesmar heeft hij al een tijdje geleden zijn plannen voor de toekomst besproken met Oskar Garbrielson, de General Manager bij DICE. De ontwikkelaar wilde wachten met de aankondiging om de focus op de ontwikkeling van de game te houden.
Mesmar’s laatste dag bij DICE zal 26 november zijn. Wat zijn nieuwe functie wordt bij het nieuwe bedrijf is nog onbekend, maar de ontwikkelaar zal in ieder geval niet hoeven te verhuizen. Zijn nieuwe werkgever is namelijk ook gevestigd in Stockholm.

Battlefield krijgt nu al grote updates

Battlefield 2042 werd vorige week uitgebracht en de lancering verliep niet helemaal soepel. Zo heeft de game last van flink wat technische problemen en zijn spelers niet blij met de balans. Daarom heeft DICE twee grote updates klaar staan die de veel problemen moeten oplossen.

Populair Nieuws