'Ontwikkeling Xbox Series X exclusive verloopt niet goed'

News
donderdag, 30 december 2021 om 15:00
everwildf1595521488
Rare, de studio achter Sea of Thieves, zou nou al een paar jaar werken aan Everwild. Dit zou een nieuwe Xbox Series X exclusive worden. Er is alleen weinig nieuws naar buiten gekomen over de game. Dit zou komen door problemen die er zijn met de ontwikkeling. Dit zegt Jeff Grubb, een journalist in de XboxEra podcast.
In 2019 kondigde Rare de game Everwild aan, er kwam ook een trailer naar buiten voor de game. Sindsdien is het stil gebleven rond het project en er wordt veel gespeculeerd wat hiervoor de reden zou kunnen zijn.

Rare weet niet wat het met Everwild wil doen

De reden dat er weinig over de game naar buiten is gekomen, zou volgens Grubb zijn, omdat Rare niet weet wat het wil met de game. Volgens Grubb zou dat liggen aan het feit dat veel werknemers vertrekken bij de studio. Het zorgt ervoor dat de ontwikkelingen voor Everwild in de problemen komen. Het lijkt erop dat het project niet echt duidelijk wordt aangestuurd, zo zou er al een complete reboot van het project zijn geweest.
Er werd al verwacht dat het lang zou duren voordat Everwild te spelen zou zijn. Er werd gedacht aan 2024, maar door de berichten van Grubb lijkt het erop dat dit wel langer kan gaan duren. De trailer voor de game was erg mysterieus, maar het lijkt er op dat de ontwikkelaar achter de game dus ook niet echt wist op dat moment wat de game zou gaan worden en dat blijkt nu nog steeds het geval te zijn.
Voor fans die nog steeds graag Everwild willen zien zal het dus hopelijk meevallen met de ontwikkelingen van de game. Mocht het toch niet meevallen en verloopt de ontwikkeling echt zo chaotisch, dan komt er hopelijk zo snel mogelijk een duidelijke beslissing vanuit Rare wat het bedrijf met de game wil doen.