Ontwikkeling Instagram Kids tijdelijk stopgezet na kritiek

News
maandag, 27 september 2021 om 16:45
lg smartphone instagram social media 35177f1632748057
Instagram neemt een pauze met het ontwikkelen van de Instagram app die is bedoeld voor kinderen. Dit schrijft het bedrijf in een blogpost. Dit doet het bedrijf wegens de vele kritiek op de app.
Instagram heeft laten weten in een van haar blogposts dat het bedrijf tijdelijk stopt met de ontwikkeling van de Instagram Kids app. Dit doet het bedrijf wegens de kritiek die Facebook krijgt, omdat volgens de Wall Street Journal de techgigant een eigen onderzoek heeft laten uitvoeren waaruit blijkt dat Instagram schadelijk is voor tieners.

Waarom is er zoveel kritiek op de app?

Volgens de WSJ zou Facebook er dus van op de hoogte zijn dat de Instagram app schadelijk is voor jongeren. Facebook heeft volgens WSJ hier verder niets mee gedaan. Daar zijn een hoop mensen boos over en vinden het dus ook niet verstandig dat Facebook een nieuwe Instagram app gaat maken die juist gericht is op kinderen.
Facebook blijft zichzelf verdedigen. Het bedrijf staat nog steeds achter de app, omdat volgens het bedrijf kinderen toch wel op het internet terecht komen. Facebook zegt dat het bedrijf wil voorkomen dat kinderen online op plekken komen waar het onveilig is, dus wil Facebook een plek creëren waar kinderen veilig op social media kunnen.
Het bedrijf verdedigt zich ook door voorbeelden van andere bedrijven te gebruiken. Zo hebben YouTube en TikTok ook apps gericht op kinderen, dus nieuw is het idee ook niet. Facebook wil wel blijven samenwerken met ouders, experts en politici om ervoor te zorgen dat de veiligheid van jongeren online kan worden gegarandeerd.