HBO toont eerste foto van The Last of Us serie

News
maandag, 27 september 2021 om 17:30
the last of us remasteredf1625473570
De allereerste foto van de serie The Last of Us is gedeeld door HBO. Dit heeft HBO gedaan wegens The Last of Us Day. Op de foto zijn de hoofdrolspelers Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie) te zien.
Naughty Dog, de ontwikkelaar van de game en producent van de serie, heeft zondagnacht de allereerste foto vrijgegeven van The Last of Us, de serie over de gelijknamige game. De serie speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd door een dodelijke schimmel. Joel, één van de weinige overlevenden, wordt ingehuurd om het meisje Ellie uit een quarantainezone te smokkelen.
Hoewel het maar om één foto gaat waarop Joel en Ellie van achteren te zien zijn, lijkt HBO de sfeer van de game exact hebben neergezet in de serie. Zo hebben Joel en Ellie precies dezelfde kleding aan als in de game. Op de foto zie je een neergestort vliegtuig. Hoewel de scene niet afkomstig is van de eerste Last of Us game, volgt de serie wel het verhaal van de games. Neil Druckmann, de producent en de regisseur van de games, gaf eerder wel aan dat de serie iets zal afwijken van de game. We weten dus niet zeker hoe het verhaal precies verteld zal worden.

Dubbele rol voor Neil Druckmann bij The Last of Us

Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan, waarvan de opnames eerder dit jaar zijn begonnen. The Last of Us is geschreven door Craig Mazin en Neil Druckmann. De afleveringen van de HBO-serie zouden 10 miljoen dollar per stuk kosten om te maken. Naast het feit dat Neil Druckmann één van de belangrijkste personen is geweest bij de ontwikkeling van de games, zal hij ook een aantal afleveringen van de serie gaan regisseren.