‘Ontwikkelaars werken al met PS5 Pro’

News
maandag, 17 oktober 2022 om 12:45
playstation 5 thumbf1624433855
Het is niet ongebruikelijk dat een console in het midden van een generatie nog een nieuw, verbeterd model krijgt. Dat gaat volgens geruchten ook met de PS5 en Xbox Series X gebeuren. Een insider beweert nu zelfs dat ontwikkelaars al werken met de PS5 Pro en een verbeterde Xbox Series X.
De insider bekend als Tez2 laat op de GTAForums weten dat de meeste AAA ontwikkelaars als devkits hebben voor “mid-life upgrades” van de PS5 en Xbox Series X. Ontwikkelaars die er nog geen hebben zouden die rond het begin van het komende jaar moeten ontvangen. Dat is geen giswerk van zijn kant, maar iets dat hij beweert zeker te weten.
Het is niet de eerste keer dat er geruchten opduiken over verbeterde consoles die mogelijk al snel verschijnen. Al in mei beweerde elektronicabedrijf TCL in een presentatie dat er volgend jaar al nieuwe versies van de PS5 en Xbox Series X in de winkels zouden liggen. Dat maakt het waarschijnlijk dat ontwikkelaars inderdaad al devkits voor dit nieuwe model hebben.

Hoe zijn de PS5 Pro en Xbox Series X verbeterd?

Aangezien er nog geen upgrades van de PS5 en Series X zijn aangekondigd is het nog grotendeels onduidelijk hoe ze precies beter zijn dan de huidige consoles. In de presentatie van TCL werd beweerd dat ze in staat zijn om een 8K beeldkwaliteit voor te schotelen. Mogelijk zijn de prestaties bij 4K resolutie dan ook beter.
Overigens zijn er ook geruchten dat er volgend jaar een PS5 met een afneembare disc drive verschijnt. Deze is volgens Insider Gaming alleen geen PS5 Pro. De hardware van deze PS5 is in principe hetzelfde als die van de huidge console, alleen maakt een afneembare disc drive de scheiding tussen een Digital Edition en een ‘gewone’ console wat minder scherp.