'Apple gaat slim idee van Google voor tablets kopiëren'

News
maandag, 17 oktober 2022 om 13:30
Begin deze maand heeft Google een nieuwe Pixel tablet aangekondigd en een slimme accessoire. Naar verluidt is Apple nu al bezig om het idee te kopiëren.
Op 6 oktober organiseerde Google een speciaal event om de nieuwe Pixel line-up uit de doeken te doen. De grootste aankondiging was de volledige reveal van de Pixel 7 en 7 Pro - die eindelijk ook naar Nederland zijn gekomen - en de allereerste smartwatch van Google. Tijdens het event is ook de Pixel tablet onthuld, samen met een dock die dienst doet als charging station en speaker.
Blijkbaar heeft Apple met interesse naar het event gekeken, want volgens Apple-watcher Mark Gurman van Bloomberg werkt het bedrijf nu ineens aan een soortgelijke accessoire. Gurman zegt dat er een device in de maak is waar je je iPad op kan zetten, om je tablet om te toveren in een smart display.
Met de standaard zouden gebruikers makkelijker belletjes kunnen plegen via FaceTime en hands-free de controle hebben over hun smart home producten. Precies wat Google ook heeft laten zien met de dock voor de Pixel tablet.

Opvallende ommekeer voor Apple

De nieuwe accessoire ligt niet helemaal in de lijn die Apple heeft uitgestippeld voor de iPad. Het product wordt namelijk voornamelijk in de markt gezet als veelzijdig standalone device of als perfect verlengstuk voor een MacBook of iMac.
Apple heeft wel de eerste stapjes gezet met smart home devices in de vorm van de HomePod en Apple TV, maar het komt bij lange na niet in de buurt wat Google en Amazon al jaren doen. Aangezien Apple haar producten altijd zoveel mogelijk in hetzelfde ecosysteem wil houden, is het dan ook opvallend om een accessoire te zien die speciaal is gericht op het aansturen van smart home devices.