YouTuber heeft bijzondere PS5 in handen

News
maandag, 26 september 2022 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 heeft een redelijk opvallend design, maar er bestaan nog veel opvallendere varianten van de console. Ontwikkelaars gebruiken voor veel doeleinden namelijk een speciale devkit in plaats van de normale console. Eén van deze devkits is in handen van een YouTuber.
Hoewel we door verschillende lekken al eens hebben gezien hoe een PS5 devkit eruit ziet, is het nog wat geheimzinnig hoe de console verschilt van de commercieel verkrijgbare machine. YouTuber Macho Nacho Productions heeft alleen een devkit in handen en kan enige licht over het apparaat laten schijnen. Helaas kan ook hij maar beperkte informatie geven.
De devkit is bijvoorbeeld uitgerust met heel wat meer USB-poorten dan normaal. Ook is er een extra ethernetpoort die waarschijnlijk gebruikt wordt om games die in ontwikkeling zijn sneller op de console te kunnen downloaden dan met een normale poort. De console heeft verder maar liefst 2,2 TB aan opslagruimte, veel meer dan de 825 GB van een gewone PS5.
Helaas krijgen we weinig inzicht over verschillen in software of het werkelijke doel van sommige uitwendige verschillen. De devkit is namelijk niet geactiveerd, waardoor niet alle functies beschikbaar zijn. Ontwikkelaars moeten hun devkits regelmatig opnieuw activeren om ze te blijven gebruiken.

Sony geeft PS5 devkits weg

Het is niet de bedoeling dat consumenten devkits zomaar in handen kunnen krijgen. Maar als het om ontwikkelaars gaat is Sony sinds kort wat vrijgeviger dan voorheen. Normaal gesproken moet een ontwikkelaar betalen voor een devkit, maar indie-ontwikkelaars die niet al te veel geld hebben kunnen zich aanmelden om een PS5 devkit gratis in bruikleen te nemen.